Domov - > eŠR ->

Beremo z lučko

17.12.2012, avtor: Renata Simunić / rubrika: utrip

Skupaj s prijavljenimi učenci 1. vzgojno-izobraževalnega obdobja šole Miklavž in Kog ter Vrtca Miklavž in  Kog smo izpeljali delavnice, vezane na praznični čas. Dobili smo se v petek, 7. decembra, ob 15.00 uri v prostorih miklavškega vrtca. Izdelali smo si praznične lučke,  darilne vrečke, obeske za okrasitev jelke ter jelenčke. Ob koncu delavnic, ki so se končale že v temi, smo si s pomočjo naših izdelanih lučk ogledali različne slikanice, za katere je poskrbela naša knjižničarka. Po večerji smo si na hodniku vrtca okrasili božično drevo ter začeli prebirati različne zgodbe, ki smo jih izbrali sami, povezane pa so bile z našimi izdelki in primerne starosti otrok.

To noč smo prespali tudi v prostorih vrtca na blazinah in v spalnih vrečah. Vse skupaj je potekalo brez kakršnih koli zapletov, saj so otroci ob pravljicah zelo hitro  zaspali.

Naslednje jutro nas je zelo razveselilo, saj smo se prebudili v prečudovito zimsko jutro. Ponoči je namreč zapadel  prvi sneg. Po zajtrku  smo sklenili naše srečanje  ter se polni lepih vtisov odpravili domov.