Domov - > eŠR ->

V Čirčah veseli novega vrtca

6.10.2016, avtor: Ines Zabret, Stanislav Jesenovec / rubrika: utrip

V ponedeljek, 4. oktobra, je bilo na slovesnosti ob odprtju povečanega vrtca Čirče v Kranju mogoče slišati besede ravnateljice Kranjskih vrtcev Irene Pavc, da so dolgih dvajset let čakali in dočakali. »Sanje so se nam uresničile, saj ni ostalo le pri pogovorih. Za vse nas je to velik praznik. Velika zahvala gre strokovnim delavkam, ki so se vsa pretekla leta, kljub prostorski stiski, trudile za dobro počutje otrok v vrtcu,» je še izpostavila. Za vztrajnost se je zahvalila tudi vodstvu Krajevne skupnosti Čirče in staršem za veliko razumevanja ter predstavnikom občinske uprave, da je bila občina pripravljena prisluhniti krajanom.

Župan MO Kranj Boštjan Trilar je nadgradil njene besede z: »V krajevni skupnosti Čirče je bila največja želja in potreba po novem vrtcu in prav zaradi tega smo v Mestni občini Kranj v prvi vrsti prisluhnili prav tej pobudi. Uspešno delo želim vzgojiteljicam in njihovim pomočnicam, otrokom pa seveda prijetno preživljanje vrtčevskih dogodivščin.«  

Obnova in nadgradnja vrtca je vredna 220.000 evrov. Stavba je dobila novo fasado. V celoti so obnovljeni notranji prostori. Dodatno je bilo zgrajenih še 360 kvadratnih metrov v dveh nadstropjih oziroma 180 kvadratnih metrov na etažo. To pomeni tri nove velike igralnice, kar daje prostor dodatnemu oddelku otrok. Tako ima vrtec Čirče sedaj prostore za tri oddelke vrtca. Od tega za dve skupini starejših otrok in eno skupino otrok v jaslih. Nov vrtec ima odlične pogoje za varstvo in vzgojo 54 otrok.  Kot zanimivost naj dodamo, da se je po končanem uradnem delu na nebo nad Kranjsko polje prikradla tudi mavrica. Najbrž s sporočilom, da bo otrokom preživljanje dni v vrtcu v Čirčah čim bolj mavrično.

 Podpis k fotografijam:

Zgoraj: Ravnateljica Kranjskih vrtcev Irena Pavc, župan Boštjan Trilar  ter predsednik Krajevne skupnosti Čirče Franc Fajfar so slavnostno prerezali trak. (Foto: Ines Zabret)

Spodaj levo: Ob odprtju vrtca Čirče so poskrbeli tudi za prijeten kulturni program (Foto: Ines Zabret)

Spodaj desno: Novi vrtcev v Čirčah. (Foto: Stanislav Jesenovec)