Domov - > eŠR ->

Prireditev Trdno stoj! Spregovori!

7.9.2016, avtor: (soj mizš) / rubrika: aktualno

Prireditev, na kateri bo zbrane nagovorila ministrica, dr. Maja Makovec Brenčič, bo posvečena dvema vsebinskima sklopoma, in sicer strpnosti do drugačnosti (invalidnost, barva kože, spol, vera …) in nasilništvu (splošno nasilništvo, medvrstniško nasilništvo in nasilništvo v športu). O obeh vsebinskih sklopih bo spregovoril dr. Milan Hosta, športni filozof, glavni govorec prireditve bo Nick Vujičić, motivator. Osrednjima govorcema se bodo pridružili Dejan Zavec, Miran Stanovnik, Darko Durić, Zlatan Čordić – Zlatko in drugi. Z video prispevkom bosta prisotne nagovorila Filip Flisar in Nika Kljun. 
Prireditev Trdno stoj! Spregovori!, o kateri so bile šole s strani MIZŠ obveščene v začetku poletja, je namenjena učencem zadnje triade osnovne šole in dijakom srednjih šol, ki po mnenju športnih pedagogov izstopajo na področju športa. 
Prireditev bo v sredo, 28. 9. 2016 v Kopru, v dvorani Bonifika, s pričetkom ob 10. uri in neposrednim prenosom na 1. programu TV Slovenija ob 10.30. Omogočen bo prenos prireditve tudi prek spleta.
MIZŠ bo v sodelovanju s Slovenskimi železnicami prijavljenim udeležencem omogočil organizirani prevoz s posebnim motivacijskim vlakom na relaciji Ljubljana – Koper – Ljubljana. Z mladimi se bodo v Koper peljali tudi ministrica in znani športniki. Program na vlaku bo vodil dr. Stane Pinter, namestnik ambasadorja za šport, strpnost in fair play RS. 

Videoposnetek s sporočili za mlade: http://www.mizs.gov.si/si/medijsko_sredisce/video/video/article//9732/