Domov - > eŠR ->

Ulična košarka

17.6.2016, avtor: (info, Petra Črnivec) / rubrika: utrip

Ljubitelji košarke so v četrtek, 16. junija, lahko pokazali svoje spretnosti z žogo. Odvila se je namreč Europarkova ulična košarka za osnovnošolce in srednješolce. To je igra dveh trojk na en koš, kjer je najpomembnejše pravilo fairplay – poštena igra, saj si igralci tekmo sodijo sami. Ob igrišču je tudi nadzornik, ki tedaj, ko se ekipi ne moreta sporazumeti, sprejme dokončno odločitev. Vsaka ekipa šteje štiri igralce, tekmo pa igrajo trije. Najboljše tri ekipe iz vsake kategorije so prejele medalje in se uvrstile na finalni turnir.

 Vsi udeleženci turnirja so prejeli majice Europarka, vsaka ekipa pa košarkarsko žogo, s katero se igrajo tekme. V Europarku so poskrbeli tudi za zabavo med posameznimi tekmami, saj so se obiskovalci lahko preizkusili v metu trojk, čakale pa so jih tudi različne igre presenečenja s praktičnimi nagradami. Za plesno doživetje so poskrbele plesalke plesne šole Sebastian, zagnane košarkaše pa je pozdravil tudi pevec in plesalec Sebastian. »Dan je bil zelo zabaven z zdravo mero tekmovalnosti. Še posebno za mlade je šport izjemnega pomena, saj jih uči discipline, vztrajnosti ter odgovornosti. Združili smo prijetno s koristnim, zato si želimo podobne dogodke izvajati tudi v prihodnje,« je povedala Simona Mandl, center managerka Europarka, kjer vedno z veseljem spodbujajo športne dogodke.

 Po Europarkovem košarkarskem dogodku se turnir seli naprej v druga nakupovalna središča. Najprej bodo mladi svoj talent lahko pokazali 17. junija v Citycentru Celje, sledila pa bo še Ljubljana – in sicer se bo 18. junija dogajalo v Centru Interspar Vič, 3. septembra pa v Cityparku Ljubljana. Težke boje z žogo bodo igralci zaključili na finalnem turnirju, 10. septembra, na Kongresnem trgu v Ljubljani, ko bomo dobili Prvaka Slovenije 2016.

Foto 1: Najboljše tri ekipe iz vsake kategorije so prejele medalje in se uvrstile na finalni turnir

Foto 2: Dan je minil v prijetnem športnem vzdušju

Foto 3: Veselo vzdušje na Europarkovi ulični košarki