Domov - > eŠR ->

Računalniški pokal LOGO za najmlajše

22.3.2016, avtor: Aljoša Seljak / rubrika: aktualno

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je organizirala že 19. računalniški pokal LOGO, ki ga z namenom uvajanja najmlajših v računalništvo organizira že od leta 1997. Tekmovanje v programiranju s programom LOGO, ki je potekalo v Vrtcu Rogaška Slatina, je namenjeno otrokom iz vrtcev in prvega triletja osnovne šole ter poteka v sklopu Festivala inovativnih tehnologij, ki se je odvil v začetku marca na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

»Računalniško opismenjevanje otrok že od vrtca dalje je zelo pomembno, saj danes računalnik uporabljamo že praktično povsod in si življenja brez njega ne znamo več predstavljati. Otroci se na pripravah na tekmovanja učijo uporabljati osebni računalnik in programsko opremo ter na ta način osvajajo nova znanja, ki jim bodo prišla prav tudi v nadaljevanju šolanja,« je povedala Mija Kordež, vodja projektov tekmovanj pri ZOTKS

Računalniški pokal LOGO, pri katerem udeleženci tekmujejo v dvojicah, poteka dvostopenjsko – kot izbirno in državno tekmovanje. Na izbirnih tekmovanjih je v letošnjem šolskem letu sodelovalo 960 otrok, državnega tekmovanja pa se je udeležilo 61 tekmovalcev. Letos so prehodne pokale osvojili Vrtec Rogaška Slatina – enota Studenček, OŠ Prebold in VIZ II. OŠ Rogaška Slatina.

 Rezultati po skupinah:

 

skupina

dvojica

šola, vrtec

priznanje

A (vrtec)

Toni Colnarič in Lucijan Ogrizek

Vrtec Studenček Rogaška Slatina

zlato

B (1. razred)

Nuša Ogrevc in Nika Štih

VIZ II. OŠ Rogaška Slatina

zlato

C (2. razred)

Dominik Sever in Minej Lan Podlesnik

VIZ II. OŠ Rogaška Slatina

zlato

D (3. razred)

Lina Jerkovič in Klara Lešnik

VIZ II. OŠ Rogaška Slatina

zlato

D (3. razred)

Žana Debelak in Vita Zagoričnik

OŠ Prebold

zlato

D (3. razred)

Žan Hozjan in Mihael Hozjan

OŠ Franceta Prešerna Črenšovci

zlato