Domov - > eŠR ->

Med 100 pionirji novega gospodarstva v Evropi

16.5.2014, avtor: Ekipa Zavoda Ypsilon in Simbioze / rubrika: aktualno

The Purpose Economy 100 platforma je v pobudniku akcije Simbioza in strokovnem direktorju Zavoda Ypsilon Žigu Vavpotiču prepoznala enega izmed 100 pionirjev novega gospodarstva v Evropi. Platforma je izbrala 100 eminentnih evropskih gospodarstvenikov, politikov, javnih osebnosti, predstavnikov nevladnih organizacij, raziskovalcev in drugih, ki najbolj poosebljajo novo Evropo - novo gospodarstvo. 100 tistih, ki premikajo meje o tem, kaj je mogoče. 100 tistih, ki dokazujejo, da JE mogoče.

Pionirji tako relevatno vplivajo na Evropo v celoti - so namreč pobudniki inovativnih pristopov razvoja družbe in gospodarstva, hkrati pa delovanja, razumevanja in mišljenja širše družbe.

"To priznanje seveda delim z ljudmi, ki hodijo ob meni na tej poti, za katero pravim, da nosi moto živi in pusti sled. Hvala vsem! Upam, da bo to spodbuda tudi vsem ostalim, predvsem mladim, da je mogoče, da Slovenija je na zemljevidu Evrope in da moramo biti med najboljšimi. Delati dobro je edina prava pot, da bomo dosegali preboje. Verjeti je treba, da je svet možno spreminjati na bolje, to je poslanstvo nas vseh. Čeprav ni vedno lahko, se bom trudil še naprej z dejanji kazati pot tistim, ki hočejo videti lepšo prihodnost. Biti med sto v Evropi, ko tvoje delo opazijo drugi, je iskreno priznanje dosedanjemu delu in hkrati prinaša odgovornost za delo v prihodnosti. Vendar, prihodnosti se veselim. Vsak dan prinaša toliko možnosti in tudi za njih je dobro biti hvaležen in se boriti za tisti prav, za tisto nekaj več, za tisto, kar verjameš, kar sanjaš in kar živiš," pravi Žiga Vavpotič.

Kaj je novo gospodarstvo?

Kot informacijsko gospodarstvo, ki je vodilo inovacijo in gospodarsko rast do sedaj, obdobje novega gospodarstva vodi povezovanje ljudi za njihov skupni namen. Gre za gospodarstvo, ki teži k vzpostavljanju namena in vrednosti tako za zaposlene kot za stranke. Z izpolnjevanjem potreb, večjih od lastnih, se tako ustvarjajo možnosti za osebnostno rast in vzpostavljanje skupnosti.

Žiga je dokazal, da je vse mogoče. Ponosni smo, da je Simbioza del njegovega vizionarskega pristopa do povezovanja mladih in starih. In z veseljem bomo to zgodbo novega gospodarstva pisali tudi v prihodnje.

Več informacij o samem projektu pa najdete tudi na spletni strani

http://purposeeconomy.com/pe-100-europe/.

 Iskrene čestitke Žigu tudi iz uredništva ŠR!