Domov - > eŠR ->

Mladi slovenski baletni plesalci

5.2.2013, avtor: (šr) / rubrika: aktualno

Zveza slovenskih glasbenih šol v sodelovanju s komisijo Temsig v letošnjem letu organizira že 11. tekmovanje mladih slovenskih baletnih plesalcev. Tridnevno dogajanje se začenja danes, 5. februarja, končuje pa 7. februarja v prostorih Kosovelovega doma v Sežani.

Na tekmovanju se vsaki dve leti zberejo najboljši mladi baletni plesalci iz vse Slovenije, namen tekmovanja pa je v prvi vrsti skrb za kakovost in napredek šolanja baletnih plesalcev na nacionalni ravni. Mladi baletni plesalci imajo možnost medsebojne primerjave, ocenjeni so s strani strokovne žirije, ki jo letos sestavljajo Alenka Ribič, Gagik Ismailian, Irek Mukhamedov, Rita Pollacchi in Mateja Rebolj.

Skupaj z mladimi tekmovalci svoje delo ovrednotijo tudi mentorji, ki si izmenjajo izkušnje, ter iščejo nove pedagoške poti in didaktične metode. Celotni dogodek, ki vključuje tudi zaključni koncert najboljših, nosi velik pomen za razvoj baletne kulture na Slovenskem. Na letošnje tekmovanje se je prijavilo 56 tekmovalcev, med katerimi je 9 plesalcev in 47 plesalk.